nieuws

sterke stijging belgische hypotheekrente

Geen categorie

De hypotheekrente in België maakt een sterke stijging door.

Voor het eerst in lange tijd is de rente weer boven de 5 procent gestegen. Na de Dexia- en KBC Bank en enkele kleinere financiële instellingen heeft ook Fortis zijn hypotheekrente verhoogd. Fortis, de grootste verstrekker van hypotheekleningen op de Belgische markt, verhoogde zijn rente voor vastrentende leningen van minimaal dertien jaar van 4,55 naar 4,95 procent. Dat meldt het Vlaamse dagblad De Tijd. KBC, een andere grote speler, verhoogde de rente voor een looptijd van dertig jaar zelfs van 4,95 naar 5,25 procent. De rente voor een lening tot twintig jaar steeg van 4,75 procent naar 5,05 procent.In Nederland wijzigde Aegon gisteren zijn hypotheekrentetarieven. De variabele rente, oriëntatierente en het 2 jaar vaste rentetarief worden verhoogd met 0,1 procent. Het tarief voor 5 jaar vast wordt verhoogd met 0,05 procent, terwijl het 10 jaar vaste tarief met 0,10 procent wordt verlaagd.

Reageer op dit artikel