nieuws

steeds meer woningen te koop

Geen categorie

Er staan meer woningen dan ooit te koop in Nederland.

Het aantal is in het derde kwartaal van 2006 gestegen naar 144.700. Dit is ruim 3 procent meer dan een jaar geleden. De vraagprijzen zijn in dezelfde periode gestegen met iets minder dan 2 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Spacemakers.Vooral het aantal te koopstaande appartementen is het afgelopen jaar gestaag toegenomen met ruim 5 procent. Dit wordt veroorzaakt door het relatief grote aandeel van appartementen in de nieuwbouwproductie: ruim de helft van de nieuwe koopwoningen is in de vorm van appartementen, terwijl het aantal verkopen slechts 30 procent van het totaal uitmaakt. Ook staan er steeds meer vrijstaande woningen te koop, momenteel 35.600. Per maand worden er ongeveer 4.500 verkocht, dus de eigenaar van een vrijstaande woning moet rekenen op zeer lange verkooptijden. Spacemakers verwacht een verdere toename van het woningaanbod. Veel mensen zien de mogelijke stijging van de hypotheekrente en de gunstige economische signalen als argumenten om juist nu door te stromen naar een ander huis.

Reageer op dit artikel