nieuws

starwood overweegt overname britse whitbread

Geen categorie

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Starwood Capital overweegt volgens de Britse krant Mail on Sunday een bod van 3 miljard pond (4,4 miljard euro) op de Britse groep Whitbread.

Starwood zou vooral interesse hebben in de hotelpoot van de onderneming. Whitbread bezit de budgethotels Premier Travel Inn, de belangrijkste hotelketen in het Verenigd Koninkrijk.Starwood is na het Franse Accor de grootste hoteleigenaar van Europa. Het is eigenaar van Sheraton, St Regis en Westin. Overname-kandidaat Whitbread bezit behalve hotels ook de koffieketen Costa, de fitnesscentra David Lloyd en het baat ook een aantal Pizza-Hut-vestigingen uit. Op de beurs van Londen is Whitbread nu ongeveer 3,2 miljard pond (4,7 miljard euro) waard. In 2005 haalde de groep een omzet van 2,3 miljard euro.

Reageer op dit artikel