nieuws

ssga wil strategisch partnerschap uitbreiden

Geen categorie

Het Amerikaanse bedrijf State Street Global Advisors (SSgA)en het Nederlandse pensioenfonds ABP leggen additioneel 100 miljoen dollar acquisitiekapitaal en 1 miljard dollar startkapitaal in voor verdere groei van Global Alliance, hun gezamenlijke private equity onderneming.

De wereldwijd actieve investeringsmaatschappij heeft onder andere een meerderheidsbelang in de Amerikaanse vastgoedonderneming The Tuckerman Group, LLC, een rechtstreekse vastgoedbelegger en REIT-effectenmanager.Met het inleggen van deze extra financiële bronnen zoekt Global Alliance naar aanvullende investeringsmogelijkheden. De in 2001 gevormde Global Alliance wil investeren in beginnende vermogensbeheerders met innovatieve beleggingsstrategieën om met private equity vergelijkbare rendementen te genereren.Global Alliance is een aanvulling op de beleggingscapaciteiten en het intellectueel kapitaal van SSgA, die waardetoevoegende prestatie biedt voor ABP’s pensioenfondsvermogen. De bedrijven die zijn aangesloten bij Global Alliance, profiteren van de distributie- en infrastructurele ondersteuning van SSgA en support van ABP. Het gecombineerde vermogen onder beheer van de Global Alliance bedrijven kent een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 50 procent sinds de oprichting. Vandaag beheren de leden gezamenlijk meer dan 18 miljard dollar aan vermogen (per 30 september 2006).

Reageer op dit artikel