nieuws

sponda lijft finse branchegenoot in

Geen categorie

De Finse vastgoedonderneming Sponda heeft vorige week overeenstemming bereikt met de Finse regering over de overname van vastgoedonderneming Kapiteeli Plc voor ongeveer 950 miljoen euro.

De nieuwe combinatie heeft een portefeuille ter waarde van 2,6 miljard euro met een verhuurbaar oppervlakte van 2 miljoen vierkante meter.Kapiteeli, voor 100 procent eigendom van de Finse staat, heeft een kantoren-, winkel- en logistieke portefeuille ter waarde van 1 miljard euro met een nettorendement van 7 procent. Daarnaast is er nog een ontwikkelingsportefeuille en een hoeveelheid cash, de opbrengst van de onlangs verkochte hotelporteuille. Bijelkaar opgeteld gaat het om 300 miljoen euro. De porteuille is gesitueerd in Helsinki en een aantal grote Finse steden. De negentig medewerkers tellende onderneming is opgericht in 1999 . Sponda, een beursgenoteerde vastgoedonderneming, is als belegger en ontwikkelaar actief in Helsinki en omgeving in de sectoren kantoren, retail en logistiek. De waarde van de portefeuille bedraagt 1,3 miljard euro, het verhuurbaar oppervlakte 860.000 m2. De onderneming heeft 58 werknemers. Verwachting is dat de overname nog dit jaar definitief kan worden afgerond. De Finse mededingingsautoriteiten moet er zich nog over uitspreken.

Reageer op dit artikel