nieuws

Spacemakers: forse stijging woningaanbod in derde kwartaal

Geen categorie

Het woningaanbod in Nederland is in het derde kwartaal van 2004 gestegen met 2,9 procent naar een recordhoogte van ruim 128.

00 woningen. Deze cijfers komen naar voren uit onderzoek van Spacemakers.nl. Het almaar verruimende aanbod wijst op een steeds verder ontspannende woningmarkt. De vraagprijzen zijn vrijwel gelijk gebleven. Wel is een verschil in woningtypen waar te nemen. Rijwoningen hebben per vierkante meter woonoppervlak een bijna 0,5 procent hogere vraagprijs dan aan het einde van het tweede kwartaal. De vraagprijs voor appartementen is gemiddeld 0,2 procent gedaald. Vooral in Zuid-Nederland, en in het bijzonder in Zeeland en Limburg, neemt het aanbod van woningen toe. De vraagprijs stijgt in deze provincies nog wel. In de Randstad is de gemiddelde vraagprijs van woningen daarentegen het afgelopen kwartaal gedaald, het sterkst in de provincie Utrecht. In Amsterdam daalde de gemiddelde vraagprijs van woningen met maar liefst 3,3 procent. Spacemakers verwacht ook in het laatste kwartaal van het jaar nog een substantiële stijging van het aantal te koop staande woningen. Het ontspannen van de woningmarkt zal gaan leiden tot een lichte daling van de verkoopprijzen, zo verwacht Spacemakers.    

Reageer op dit artikel