nieuws

sns neemt bouwfonds property finance definitief over

Geen categorie

SNS Reaal heeft bekendgemaakt de overeenkomst te hebben getekend tot verwerving van aandelen voor de eerder aangekondigde beoogde overname van Bouwfonds Property Finance (BPF) van ABN Amro voor een totaal bedrag van 810 miljoen euro.

Dit bedrag ligt 30 miljoen lager dan deze zomer naar buiten werd gebracht, toen bekend werd gemaakt dat SNS Reaal een letter of intent had getekend voor de overname van BPF. Zoals bekend gaan de overige onderdelen van Bouwfonds (Development en Asset Management) voor 845 miljoen euro over naar Rabobank.De transactie van BPF wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond, behoudens goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten. Verwacht wordt dat de acquisitie direct zal bijdragen aan de winst per aandeel en het rendement op het eigen vermogen van de groep. Daarnaast zal het een positief effect hebben op de efficiency ratio van SNS Bank. In 2005 heeft BPF een nettowinst behaald van 87 miljoen euro en 46 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2006.SNS Reaal verwerft met BPF een leidende positie op de markt voor vastgoedfinanciering in Nederland, waarin SNS Reaal sinds een aantal jaren actief is. ‘Deze acquisitie betekent een belangrijke versterking van SNS Reaal en past in onze groeistrategie,’ aldus bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS Reaal. ‘BPF zal ons vastgoedfinancieringsbedrijf omvormen van een kleine tot een toonaangevende speler. Door deze overname krijgen wij schaalgrootte, herkenbaarheid en de geloofwaardigheid die onze groei zal ondersteunen bij klanten in het midden- en kleinbedrijf, een van onze strategische doelen. Als onderdeel van SNS Reaal zal BPF ook haar internationale activiteiten selectief verder uitbreiden.’Het bestaande vastgoedfinancieringsbedrijf van SNS Bank zal worden geïntegreerd in BPF. Het gecombineerd bedrijf wordt na afronding van de transactie onder de nieuwe naam SNS Property Finance in de markt gezet. Het zeer ervaren management team van BPF blijft in functie en het is de bedoeling dat Marius Menkveld, die sinds 1999 lid is van de hoofddirectie van de SNS Bank, de nieuwe onderneming zal leiden.

Reageer op dit artikel