nieuws

slough estates wil reit worden

Geen categorie

Het Britse vastgoedfonds Slough Estates wil dit jaar nog de REIT-status krijgen.

Daarmee hebben alle vijf de vastgoedondernemingen, die genoteerd staan in de FTSE 100, aangegeven een REIT (Real Estate Investment Trust) te willen worden. De beslissing om een REIT te worden per 1 januari 2007 moet nog wel worden goedgekeurd op een aandeelhoudersvergadering van Slough Estates. Slough ontwikkelt en belegt in vastgoed in zowel het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa als Noord-Amerika met een accent op flexibele kantoorpanden en multitenant gebouwen alsook in bedrijfscomplexen aan de randen van de grote stedenSlough Estates is sinds vorig jaar ook actief in Nederland. Eerst nam het een meerderheidsbelang in de lokale ontwikkelaar Mainland en vervolgens kocht Slough Estates Mainland een meerderheidsbelang in een ontwikkelingssite van 17 hectare bij Schiphol Airport. Ook heeft Slough Real Estates van Grontmij een belangrijk deel van zijn internationale vastgoedontwikkelingsactiviteiten gekocht ter waarde van 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel