nieuws

sdu, inclusief vastgoedmarkt, in de verkoop

Geen categorie

De minister van Financiën heeft middels een ingezonden mededeling in de Staatscourant laten weten, dat de Nederlandse Staat het voornemen heeft over te gaan tot de verkoop van 100 procent van de aandelen Sdu.

Dit is de uitgever van onder meer Vastgoedmarkt, Cobouw, de Architect, als ook de Staatscourant en de Automatiseringsgids.De verkoop vindt plaats in de vorm van een gecontroleerde veiling. Fortis Bank (Corporate Finance & Capital Markets) begeleidt de veiling.Sdu bestaat uit twee divisies: Sdu Uitgevers en Sdu Identification.De laatste divisie is bekend van de productie van geld, paspoorten en andere identificatiebewijzen. Naar verwachting gaat de verkoop van Sdu de Nederlandse Staat tussen de 300 en 400 miljoen euro opleveren.

Reageer op dit artikel