nieuws

samenwerking tussen acteeum groep en meinl

Geen categorie

De zojuist opgerichte Acteeum Group en de Oostenrijkse beursgenoteerde vastgoedonderneming Meinl European Land zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor retailvastgoedontwikkelingen in Centraal- en Oost-Europa.

De Actueeum Group is een in Jersey gevestigde vastgoedontwikkelingsmaatschappij die wordt gevormd door Arne Bongenaar (1961) tot voor kort directeur Investment bij Multi Development en Henrik Stig Moeller (1952) voormalig senior vicepresident internationale business development van de Deense onderneming TK Development.De Acteeum Group zal in eerste instantie in de landen Oekraïne, Turkije, Roemenië en Bulgarije winkelcentra en retailparken ontwikkelen, waarbij Meinl European Land optreedt als investeerder, financier van het ontwikkelingsproces en ook als eindbelegger. Voorlopig gaat de samenwerkingsovereenkomst, die geldt voor zeven jaar, uit van een eigen vermogen aan ontwikkelingen van 400 miljoen euro. Dat komt met vreemd financiering neer op een vastgoedinvestering van in totaal 1 miljard euro.In Vastgoedmarkt van mei 2006, die op 26 mei verschijnt, licht Arne Bongenaar de vorming van zijn nieuwe onderneming en de samenwerking met Meinl toe. Hij zal in de nieuwe situatie aanblijven als vaste columnist van Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel