nieuws

sacresa wil metrovacesa overnemen

Geen categorie

Grupo Sacresa brengt mogelijk een bod uit op alle aandelen van het Spaanse vastgoedfonds Metrovacesa.

Dat meldt het Spaanse dagblad ABC. Grupo Sacresa is al bezig een belang van 22 procent in de grootste Spaanse vastgoedonderneming te kopen. Sacresa probeert nu banken te vinden, die de overname van Metrovacesa willen financieren en ondersteunen. Het bod dat Sacresa zou boven de 80 euro per aandeel moeten gaan liggen. De huidige koers van Metrovacesa ligt ruim boven de 76 euro.Het vastgoedfonds Metrovacesa, waarin onder meer PGGM een flink belang heeft, zou verder van plan zijn zijn Franse divisie (waarde 3,6 miljard euro) af te splitsen via een beursgang. In deze Franse portefeuille zitten met name huurwoningen. Metrovacesa wil zich verder alleen nog maar met commercieel vastgoed bezighouden.

Reageer op dit artikel