nieuws

ruimte boven winkels beter benutten voor wonen

Geen categorie

Leegstaande etages boven winkels moeten vaker worden benut als woonruimte.

Dit kan de krapte op de woningmarkt helpen te verkleinen en de veiligheid en leefbaarheid in de binnensteden vergroten, aldus de nieuwe vereniging Wonen Boven Winkels Nederland. Naar schatting staan in de grotere steden in Nederland meer dan 30.000 verdiepingen boven winkelpanden leeg, maakte de aanstaande vereniging dinsdag bekend. Door samenwerking met bijvoorbeeld gemeenten en corporaties wil de organisatie hier snel woningen realiseren.Minister Dekker (Volkshuisvesting) geeft donderdag in Den Haag officieel het startsein voor de oprichting van de nieuwe vereniging. Deze is ontstaan uit twintig lokale initiatieven voor het beter benutten van de leegstaande ruimte boven winkels in onder meer Maastricht, Amersfoort, Groningen en Utrecht.

Reageer op dit artikel