nieuws

rpb: extra woningbouw in economische groeicentra

Geen categorie

De huizenprijzen kunnen dalen als er meer koopwoningen worden gebouwd in de regio’s waar daar nu veel vraag naar is en het aanbod schaars is.

Dat advies staat in de dinsdag verschenen studie van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) naar de betaalbaarheid van koopwoningen. Door extra te bouwen in wat het RPB economische groeicentra in de Randstad noemt, moeten de nu dure koopwoningen worden betaalbaar. Tot nu toe gebeurde dat volgens de studie te weinig en is juist betrekkelijk veel gebouwd in regio’s waar de huizenprijzen al laag waren en de economie weinig groeide. Bij de keuze voor geschikte nieuwbouwlocaties in de toekomst kan het beste worden gekozen voor gebieden waar veel economische groei is te verwachten, aldus de RPB-studie. Het Ruimtelijk Planbureau deed het onderzoek op verzoek van het ministerie van Financiën.

Reageer op dit artikel