nieuws

roz-proef: benchmark voor gemeentelijk vastgoed

Geen categorie

De Stichting ROZ Vastgoedindex ontwikkelt samen met zeven gemeenten een benchmark voor maatschappelijk vastgoed.

De nieuwe meetlat moet leiden tot uniforme vergelijkingen, transparantie, betere interne informatievoorziening en bovenal tot efficiënter beheer van gemeentelijk vastgoed. De eerste resultaten van het vorig jaar begonnen experiment worden volgende maand aan de deelnemende gemeenten gerapporteerd. Dat zegt Aart Hordijk, directeur van de Stichting ROZ Vastgoedindex, in Vastgoedmarkt van augustus 2006, die vandaag verschijnt. Gemeentelijke portefeuilles bestaan uit sterk uiteenlopend vastgoed, variërend van sporthallen en zwembaden tot brandweerkazernes en gemeentehuizen. Maar ook commercieel vastgoed, zoals winkels en bedrijfspanden. De waarde wordt op basis van WOZ-waarde en herbouwwaarde geschat op 30 tot 50 miljard euro.

Reageer op dit artikel