nieuws

roger peters weer weg bij global finance

Geen categorie

Roger Peters stapt na een half jaar al weer op als CEO van Global Finance Real Estate.

Per 15 december vestigt hij zich als zelfstandig vastgoedconsultant in Boekarest. Als reden voor zijn vertrek bij de vastgoedtak van het in Athene gevestigde private equity managementbedrijf Global Finance SA geeft hij ?een duidelijk verschil in mening over de te volgen strategie’ aan.’ Global Finance is vooral actief in Zuidoost-Europa. De onderneming heeft belangen in 51 bedrijven in tien landen met een waarde van 800 miljoen dollar. Eind 2005 lanceerde Global Finance zijn eerste closed-end vastgoedfonds met een eigen vermogen van 125 miljoen euro. De fondsomvang zal rond de half miljard euro bedragen. Deelnemers in dit gesloten vastgoedfonds zijn onder meer de European Bank of Reconstruction and Development (EBRD), Immoeast, de Onassis Foundation, een aantal beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde Griekse rederijen, plus private beleggers. Peters werkte, voordat hij bij Global Finance RE aan de slag ging, jarenlang voor Prologis. Sinds september 2004 was hij verantwoordelijk voor de portefeuille van het Amerikaanse logistieke fonds in Zuidoost-Europa. Hij wil nu vanuit Boekarest in Centraal- en Oost-Europa actief blijven, onder meer voor Nederlandse investeerders die daar van plan zijn te gaan beleggen.

Reageer op dit artikel