nieuws

rijksbouwmeester twijfelt aan koers dekker

Geen categorie

Het Rijk moet op korte termijn zelf duidelijk aangeven waar het naar toe wil met het Groene Hart.

De decentrale aanpak van minister Dekker werkt niet. De bijzondere kwaliteiten van het gebied dreigen verloren te gaan. Deze waarschuwing geeft rijksbouwmeester Mels Crouwel aan de vooravond van de festiviteiten rond 200 jaar rijksbouwmeesterschap. In een gesprek met Cobouw betwijfelt Crouwel openlijk of de koers van minister Dekker, die nadrukkelijk de verantwoordelijkheid bij de lagere overheden legt voor het Groene Hart, de goede is. De rijksbouwmeester vindt het tijd dat Het Groene Hart opnieuw wordt gedefinieerd, om dan voor eens en voor altijd vast te stellen waar wel en waar niet mag worden gebouwd. ‘Anders sneuvelt het groen onder onze ogen, terwijl we er druk over aan het discussiëren zijn.’

Reageer op dit artikel