nieuws

retailpark geldermalsen naar venlo

Geen categorie

Ongeveer een jaar nadat Provinciale Staten van Gelderland definitief een streep zetten door een grootschalig retail-leisureproject in Geldermalsen, presenteert Bouwfonds MAB Ontwikkeling plannen voor een soortgelijke ontwikkeling bij Venlo.

Het Experience Park Limburg moet komen op een 35 hectare groot terrein op Business Park Venlo, nabij de locatie waar in 2012 de Floriade wordt gehouden.Het park biedt een gevarieerd aanbod van winkels, evenementen, uitgaan en vrijetijdsvoorzieningen. Beleving en try-out staan er centraal. Metrages kon de Haagse projectontwikkelaar niet noemen. Er zijn voor Venlo nog geen uitgewerkte plannen. In Geldermalsen betrof het ongeveer 100.000 m2 retail en 50.000 m2 leisure. Het Experience Park Limburg moet tussen zeven en tien miljoen klanten trekken uit Nederland, België en Duitsland. Het kan volgens het fonds 4000 tot 6000 directe arbeidsplaatsen en 2000 indirecte arbeidsplaatsen opleveren. De totale investering wordt geraamd op 400 miljoen tot 600 miljoen euro. ‘Het is een voor Nederland uniek en innovatief project, dat grote kansen voor de regio kan gaan bieden’, zei Ad Alderliesten, directeur Projecten van Bouwfonds MAB Ontwikkeling.Op het Business Park in Venlo wordt ook de Floriade 2012 gevestigd. Bouwfonds MAB Ontwikkeling zal samen met de betrokken partijen onderzoeken welke synergie voordelen kunnen worden bereikt, bijvoorbeeld door gebruik van de infrastructuur die voor Floriade 2012 wordt aangelegd.Bouwfonds MAB is vorig jaar na het strandden van de plannen in Geldermalsen benaderd door de Limburgse gedeputeerde van Economische Zaken Martin Eurlings om te kijken naar de mogelijkheden in Limburg. De Venlose wethouder van Economische Zaken, Mark Verheijen, die zich ‘neutraal’ zei op te stellen, sprak van een ‘een fascinerend verhaal’ en een ‘fantastische kans’ voor de regio. In september wordt een eerste verkennend onderzoek afgerond, waarin de voor- en nadelen op een rij worden gezet door de gemeente Venlo en andere betrokken instanties en belanghebbenden.

Reageer op dit artikel