nieuws

retail network verkoopt perry sport aan usg

Geen categorie

Retail Network verkoopt zijn succesvolle winkelketen Perry Sport aan Unlimited Sports Group (USG).

USG, waarin private equity investeerder Bencis Capital Partners participeert, is eigenaar van Aktiesport. De overnamesom is niet bekendgemaakt. USG wil Perry Sport, naast Aktiesport, als zelfstandige winkelketen en onder eigen management voortzetten. De overname wordt afgerond nadat goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is verkregen.Perry heeft op dit ogenblik 42 filialen waarvan sinds afgelopen jaar één in België (Antwerpen). Aktiesport heeft momenteel 130 filialen waarvan drie in België en zeventien in Duitsland. Beide ketens zullen met hun eigen formules en organisatie naast elkaar in de markt blijven opereren waarbij de kracht van de combinatie zal worden benut om verdere groei te realiseren. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor het management, de organisatie en de medewerkers van Perry. Hoofdkantoor en distributiecentrum blijven vooralsnog gevestigd in Aalsmeer.Perry was een van de winkelketens die vanaf het begin deel uitmaakten van Retail Network. Eerder verkocht Retail Network al de Hans Anders Groep en de winkelketens Scapino en Lucardi. Na de definitieve overdracht van Perry Sport bestaat Retail Network uit Prénatal, Kijkshop en Siebel Juweliers. Retail Network verwacht op korte termijn een van zijn andere winkelketens te verkopen.

Reageer op dit artikel