nieuws

Resultaat Cofinimmo loopt terug

Geen categorie

Het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds Cofinimmo heeft zijn nettoresultaat over de eerste negen maanden van dit jaar zien teruglopen van 47,73 miljoen euro naar 44,34 miljoen euro.

Die daling hield verband met de waardevermindering van de portefeuille met 11,8 miljoen euro.De bezettingsgraad is vergeleken met het tweede kwartaal licht teruggelopen van 93,59 procent naar 92,93 procent. De nettohuuropbrengsten stegen echter met 2 procent vergeleken met een jaar geleden tot 98,3 miljoen euro dankzij opname van het omvangrijke Egmont-kantorencomplex in de vastgoedportefeuille en de ontvangst van vergoedingen voor verbreking van huurovereenkomsten. Cofinimmo blijft niettemin uitgaan van de verwachte winst per aandeel van 8 euro over heel 2004 en een dividend van 7,30 euro.     

Reageer op dit artikel