nieuws

redevco verkoopt primark-pand in oxford street

Geen categorie

Redevco UK heeft het Primark-pand op de super A1-winkellocatie 499 Oxford Street in West End verkocht voor een bedrag van ruim 160 miljoen pond (met een aanvangsrendement van iets meer dan 4 procent).

Begin oktober had Redevco het Primark-pand (Hereford House; 51.000 sf aan kantoren, 52.000 sf aan leisure, alsook 130.000 sq. ft aan retail) via CB Richard Ellis in de etalage gezet. 499 Oxford Street is geheel herontwikkeld. De markt verwachtte in oktober nog een opbrengst van minimaal 150 miljoen Britse pond (225 miljoen euro). Kopers zijn de gebroeders David en Simon Reuben. De modeketen Primark maakt deel uit van de Britse detailhandelsketen Associated British Foods (ABF). De huur met Primark is afgesloten voor 25 jaar. Door de herontwikkeling heeft het pand aan 499 Oxford Street een spectaculaire glazen façade van twee verdiepingen hoog gekregen. In het pand zat, voordat Redevco het kocht en herontwikkelde, het failliete warenhuis Allders. CB Richard Ellis adviseerde Redevco, terwijl Jones Lang LaSalle optrad voor de Reuben-broers.De twee Reuben-broers hebben al grote vastgoedbelangen in Grosvenor en zijn ook geen onbekende van Redevco. Begin dit jaar verkocht Redevco een portefeuille van 33 vastgoedobjecten in Duitsland voor 385 miljoen euro aan de River Group – eigendom van de schatrijke Reuben-broers – en Aerium Properties. De Reuben-broers hebben hun geld in de Russische staal verdiend. Hun vermogen wordt geschat op 2,5 miljard pond. De River Group wordt geleid door David Reuben – zoon van een van de twee Reubens – en diens partner Stephen Benson. River Group kocht het afgelopen jaar al voor 300 miljoen euro aan vastgoed in Frankrijk, België en Italië.

Reageer op dit artikel