nieuws

recordbedrag voor pand tishman speyer

Geen categorie

Kushner Companies heeft een recordprijs van 1,8 miljard dollar betaald voor het kantoorgebouw 666 Fifth Avenue in New York.

De verkopende partij is Tishman Speyer Properties LP. Nog niet eerder werd er in de Verenigde Staten voor een enkel gebouw zoveel betaald. 666 Fifth Avenue is gebouwd in 1957 en werd in de periode 1998-2001 geheel gerenoveerd. Van de in totaal 1,5 miljoen sf verhuurbaar vloeroppervlak (140.000 m2) is 84.855 sf retailruimte (een kleine 10.000 m2). Tishman Speyer kocht het enorme gebouw in 2000 samen met TMW in een joint venture voor minder dan een derde dat zij er nu voor terug heeft gekregen. De belangrijkste huurder in het pand is de Citigroup. Tishman Speyer is eigenaar van verschillende grote kantoorgebouwen in Midtown. In mei 2005 kocht de belegger en ontwikkelaar het MetLife Building voor 1,72 miljard dollar, wat toen een recordprijs was voor een enkel gebouw. Cushman & Wakefield was namens Tishman Speyer verantwoordelijk voor de verkoop van 666 Fifth Avenue.

Reageer op dit artikel