nieuws

record nieuwe beleggingen in nederlands vastgoed

Geen categorie

De nieuwe beleggingen in Nederlands commercieel vastgoed hebben in 2005 het record van 2004 sterk overtroffen.

Begin december 2005 (zie Vastgoedmarkt van december 2005) was dat record op basis van voorlopige cijfers al overtuigend verslagen. Traditioneel echter worden in de laatste weken van het jaar nog zeer belangrijke transacties geëffectueerd. Uit door Vastgoedmarkt verzamelde gegevens blijkt dat de definitieve stand 800 miljoen euro hoger uitkomt dan in december gemeld en wel op 5900 miljoen euro voor geheel 2005, dat is bijna 35 procent meer dan in 2004. Verreweg de sterkste groei vertoonden de institutionele beleggers. De sale-and-lease-back-operatie van de gebouwenportefeuille van Vendex-KBB (geraamde vastgoedwaarde tegen de 1400 miljoen euro) droeg in sterke mate bij aan het totaal en aan de groei van zowel de beleggingen door als institutioneel te beschouwen partijen als het aandeel van de winkels in het transactievolume. In totaal verdubbelden de Nederlandse institutionele beleggers hun gecontracteerde investeringen ruimschoots tot 2500 miljoen euro.Meer resultaten van het onderzoek naar nieuwe Nederlandse vastgoedbeleggingen over 2005 in Vastgoedmarkt van januari 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel