nieuws

rabobank laat adviestarieven hypotheek achterwege

Geen categorie

De Rabobank stopt met het publiceren van landelijke adviestarieven voor woninghypotheken.

Dat liet de grootste hypotheekverstrekker van Nederland gisteren weten. Klanten verwarren de adviestarieven met de echte prijzen, denkt Rabobank. Grote hypotheekverstrekkers maken wijzigingen in hun adviestarieven al vele jaren bekend. Ze worden vaak door consumentenbladen op een rijtje gezet en afgedrukt. Rabobank verspreidt de richtlijnen intern nog wel aan de ongeveer 250 filialen in het land. Zij bepalen echter zelf welke voorwaarden ze hun klanten geven.’Mensen denken dat deze adviestarieven onze echte prijzen zijn. Maar dat is niet zo. Tarieven verschillen in de praktijk per regio. Dat ligt aan de persoonlijke situatie van de klant of aan de lokale concurrentieomstandigheden’, lichtte een woordvoerster toe. Dat er sprake is van een onderhandeling tussen de afnemer met de Rabobank vindt de zegsvrouw niet. ‘Die term gaat te ver. De verschillen kunnen er zijn, maar zijn niet groot.’

Reageer op dit artikel