nieuws

provincies de baas over landelijke gebied

Geen categorie

De provincies mogen voortaan beschikken over de gronden, die in bezit zijn van de Dienst Landelijk Gebied (DLG).

De provincies worden vanaf 1 januari volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden in het landelijke gebied. Dit vloeit voort uit de Wet inrichting landelijk gebied, die vorige week door de Eerste Kamer is aangenomen. Dat meldt de website van het blad Binnenlands Bestuur. Om zich ervan te verzekeren dat de provincies in hun beleid rekening houden met de doelstellingen van het rijk, ondertekenen alle partijen vandaag prestatiecontracten. Een van de discussiepunten was de zeggenschap over de 40.000 hectare grond die in het bezit is van de DLG. Veerman heeft er mee ingestemd dat provincies zonder tussenkomst van het ministerie te allen tijde over deze gronden kunnen beschikken, wanneer zij die nodig hebben voor het realiseren van de doelstellingen.

Reageer op dit artikel