nieuws

provada 2006 veel groter dan 2005-editie

Geen categorie

De doelstelling achter de driedaagse vastgoedbeurs Provada om overheid en marktpartijen in de vastgoedbranche tot elkaar te brengen, blijkt een schot in de roos.

Was het eerste jaar (2005) al succesvol, de editie van juni 2006 wordt drie keer zo groot: van 5.000 naar 15.000 m2. De overheid zal ruim vertegenwoordigd zijn van 13 tot en met 15 juni in de Rai te Amsterdam. Zo presenteren de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Arnhem, Eindhoven, Zwolle, Gouda, Zoetermeer, Nijmegen, Apeldoorn, Heerlen, Leeuwarden, Heerenveen en nog veel andere gemeenten zich op Provada 2006. Ook nagenoeg alle grote vastgoedpartijen zijn vertegenwoordigd op de Provada 2006, zoals Rabo Vastgoed, ING Real Estate, Fortis Ontwikkeling, Bouwfonds BPF, AM, Van Wijnen Groep, FGH Bank, Arcadis, Phanos, Giesbers Groep, Rochdale, Dynamis en Van der Looy Projektmanagement. Ook wordt minimaal een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers verwacht: in 2005 bezochten 4631 vastgoedprofessionals de beurs, in 2006 wordt, gezien de aanvragen, nu al op meer dan 10.000 gerekend. Ook buitenlandse partijen vinden steeds meer hun weg naar de Provada. Zo zijn Areaal bank, Deutsche Hypo, AA Properties en Euro American Investors op de beurs vertegenwoordigd, maar bijvoorbeeld ook Dubai met hun mooie palmeilanden. Vorig jaar bleken congressen en symposia als ontmoetingsplatform al in een grote behoefte te voorzien. In 2006 zal daarvan nog ruimer gebruik worden gemaakt. Belangrijke congressen zullen er onder andere zijn van de Rijksgebouwendienst, Zuidas, terwijl vele andere partijen nog congressen en symposia gepland hebben. Een belangrijke gebeurtenis is ook de uitreiking van de VGM Locatus retail awards. Provada heeft een Raad van Aanbeveling samengesteld. De raad bestaat uit: Foppe Kooistra (directeur Fortis Vastgoed ontwikkeling), Cees van Bemmel (directie voorzitter Van Wijnen Groep), Cor van Zadelhoff (founder DTZ Zadelhoff), Peter Keur (directievoorzitter FGH Bank), Reinout Overbeek (algemeen directeur BPF Nederland) en Bertus Pijper (senior advisor Provada).

Reageer op dit artikel