nieuws

ProLogis sluit overeenkomst met Kuehne & Nagel over distributiefaciliteit van 14.930 m2 in Norrköping

Geen categorie

De wereldwijde belegger en ontwikkelaar van logistieke bedrijfsruimten ProLogis heeft een realisatieovereenkomst getekend met het logistieke bedrijf Kuehne & Nagel.

Het betreft de ontwikkeling van een distributiegebouw van 14.930 m2 op het Händelö Industrial Park in Norrköping (Sweden). Het wordt het eerste Europese distributiecenter dat ProLogis speciaal voor Kuehne & Nagel neerzet. Kuehne & Nagel huurt reeds ProLogis-faciliteiten in de VS (in Chicago, Indianapolis, Portland, Ore., Columbus, Ohio en Washington, D.C.) met een totaal oppervlak van 22.878 m2. Kuehne & Nagel is een wereldwijd opererend logistiek bedrijf, met 600 locaties in 96 landen. De ontwikkeling voor Kuehne & Nagel betekent voor ProLogis de derde investering in Zweden. De totale Zweedse portefeuille komt daarmee op meer dan 80.000 m², met faciliteiten in Örebrö (45,940 m2) en Norrköping (20.099 m²). DTZ Sweden vertegenwoordigde ProLogis bij de deal met Kuehne & Nagel.

Reageer op dit artikel