nieuws

prologis european properties naar beurs amsterdam

Geen categorie

ProLogis European Properties (PEPR), een extern gemanaged real estate investment fonds met een portefeuille hoogwaardige distributiefaciliteiten in 11 Europese landen, bereidt een beursgang (Initial Public Offering of IPO) voor aan de Euronext Amsterdam’s Eurolist.

De aandeelhouders van PEPR, onder wie de Nederlandse pensioenfondsen ABP en PGGM, zijn daarmee akkoord gegaan, zo heeft Vastgoedmarkt vernomen. Deutsche Bank en Morgan Stanley zijn aangesteld als wereldwijde coördinatoren en gemeenschappelijke book-runners voor de IPO. ABN AMRO Rothschild en JPMorgan treden op als co-lead managers met Kempen & Co. als co-manager. Macquarie Capital Partners is financieel adviseur voor ProLogis, eigenaar van PEPR’s Management Company. Meer informatie over de IPO zal later bekend worden gemaakt. Aangenomen mag worden dat negnoeg de hele vastgoedportefuille van PEPR meegaat in de beursgang.Op 30 juni van dit jaar bestond de portefeuille van PEPR uit 281 distributiecentra in 11 Europese landen – waaronder Nederland – met een taxatiewaarde van rond 4,2 miljard euro en een bezettingsgraad van 97.3 procent op 5,4 miljoen vierkante meter en 402 verschillende klanten.PEPR is opgericht in 1999 als een in Luxemburg geregistreerd closed-ended fonds en is eigendom van ProLogis USA. ProLogis Europe opereert vanuit Nederland.

Reageer op dit artikel