nieuws

Prologis breidt activiteiten uit in China

Geen categorie

Het logistieke fonds Prologis breidt zijn activiteiten in China flink uit.

Het Prologis Park Suzhou is op dit moment voor 92,8 procent verhuurd, met huurders als Adidas, Samsung, Nokia, Mitsui en L’Oreal. Prologis sloot in het tweede kwartaal van dit jaar een joint venture met het Chinese Suzhou Logistics Centre Co (SLCCL). Van de zeventien vastgoedobjecten in deze joint venture was toen 55 procent verhuurd. Door het succes met de verhuur heeft de joint venture besloten acht nieuwe multi-tenant gebouwen aan het Prologis Park Suzhou toe te voegen met een oppervlakte van in totaal 73.548 m2. De bouw van twee gebouwen (samen 17.010 m2, met een investering van 6,5 miljoen dollar) is inmiddels begonnen. Het zijn de eerste twee gebouwen die Prologis in China zelf ontwikkelt. De twee gebouwen moeten in het tweede kwartaal van 2005 gereed zijn. De bouw van de overige zes gebouwen begint in het eerste kwartaal van 2005. Met de joint venture met SLCCL heeft Prologis nog eens de mogelijkheid om 241.546 m2 aan logistieke ruimte extra toe te voegen aan het Prologis Park Suzhou.     

Reageer op dit artikel