nieuws

prologis bouwt 47.400 m2 distributieruimte venlo

Geen categorie

Prologis is begonnen met de bouw van een distributiecentrum in Venlo met een omvang van 45.

50 m2. Het logistieke gebouw wordt voor de markt – op voorraad – gebouwd en in het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd. Ko Nuijten, first vice president Prologis Benelux: ‘We zijn ervan overtuigd dat we met het Prologis Distribution Centre Venlo III tegen concurrerende voorwaarden een gebouw van goede kwaliteit kunnen aanbieden op een strategische locatie met een oppervlakte van in totaal meer dan 45.000 m2. Het gebouw kan bovendien flexibel worden ingedeeld en verhuurd.’ Met het nieuwe distributiecentrum bedraagt het totale aantal vierkante meters aan distributieruimte van Prologis in Venlo 102.089 m2.De 45.750 m2 ruimte van het Prologis DC Venlo III is inclusief kantoren en mezzanine (soort tussenverdieping – red.). Er komt 1.680 m2 kantoorruimte beschikbaar die is uit te breiden op de mezzanine. De opslagruimte kan worden verdeeld in vier compartimenten van tweemaal 8.640 m2 en tweemaal 10.800 m2 en heeft een gegarandeerde minimale vrije hoogte van 10 meter, 46 laaddocks en de vloer is berekend op een belasting van 3.000 kg per vierkante meter. Het gebouw beschikt over een ultramodern rook- en brandalarmsysteem, een ESFR sprinklerinstallatie en verwarming. Tevens is er voldoende ruimte voor het gebouw en uitgebreide parkeermogelijkheid voor vrachtwagens en trailers. Prologis DC Venlo III bevindt zich op het logistieke industrieterrein Trade Port West in Venlo. Prologis (NYSE: PLD) ontwikkelt, exploiteert en investeert wereldwijd in gebouwen voor logistieke gebruikers en heeft een portfolio van 34,6 miljoen vierkante meter, verdeeld over meer dan 2300 bestaande dan wel in ontwikkeling zijnde gebouwen. Prologis is actief en heeft eigen vestigingen in Europa, Noord-Amerika, en Azië.

Reageer op dit artikel