nieuws

project spangen wint job dura prijs

Geen categorie

Het gratis woningproject Dichterlijke Vrijheid (Wallisblok) in het Rotterdamse Spangen is winnaar geworden van de Job Dura Prijs 2006.

Minister Pieter Winsemius van VROM reikte gisteren de prijs uit in het NAi, die bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een sculptuur.De Job Dura Prijs 2006 staat dit jaar in het teken van Veilige Ruimte. De jury prijst de wijze waarop het woningproject Dichterlijke Vrijheid prominent heeft bijgedragen aan de omslag in de wijk Spangen in Rotterdam. Op initiatief en onder begeleiding van Van Hulshof Architecten en Steunpunt Wonen renoveert kopersvereniging De Dichterlijke Vrijheid het Wallisblok in collectief particulier opdrachtgeverschap. Deze woningen in de sterk verpauperde buurt werden door de stad Rotterdam weggegeven op voorwaarde dat de huiseigenaren hun optrekje opknappen op eigen kosten. ?Op deze manier wordt het architectonisch waardevolle Wallisblok opgeknapt, en ook creatieve en hoogopgeleide kopers naar de wijk getrokken. Kopers, zo is de gedachte, zijn doorgaans meer betrokken bij hun buurt’, aldus de jury.De andere genomineerden waren de voetgangerstunnnel Wilhelminaplein op de Kop van Zuid, WiMBY! Heerlijkheid & Cohousing Project te Hoogvliet, Herstructurering Tarwewijk en Dordtselaan in Charlois en het Beheerplan Paperclip, op de Kop van Zuid. De Job Dura Prijs is een tweejaarlijkse prijs voor architectuur, stedenbouw en maatschappij – bij voorkeur in de regio Rotterdam – en is een initiatief van de stichting Job Dura Fonds.

Reageer op dit artikel