nieuws

printemps mogelijk naar eigen management

Geen categorie

De Franse warenhuisketen Printemps wordt waarschijnlijk overgenomen door het eigen management onder leiding van topvrouw Laurence Danon.

Danon betaalt moederbedrijf PPR meer dan 1,1 miljard euro voor Printemps en krijgt daarbij financiële steun van Deutsche Bank. Dat maakte de Franse zakenkrant Les Echos gisteren bekend.De transactie, een zogeheten management-buyout waarbij de leiding de eigen zaak koopt, zou na het slot van de beurshandel op maandag officieel worden bevestigd door PPR, aldus Les Echos. De geruchten over een verkoop van Printemps doen al enige tijd de ronde. PPR wil zich toeleggen op zijn activiteiten op het gebied van luxe-artikelen, aldus Les Echos. Rodamco Europe werd in het geruchtencircuit ook genoemd als een partij die belangstelling zou hebben voor Printemps.PPR heeft echter tot dusver geweigerd commentaar te geven op de zaak. Het Franse persbureau AFP meldde gisteren op basis van andere bronnen dat Printemps wordt verkocht aan de Italiaan Maurizio Borletti voor minder dan 1,1 miljard euro. Hij is de belangrijkste aandeelhouder en topman van de Italiaanse warenhuisketen La Rinascente. Borletti zou worden gesteund door de Franse bank Natexis.Printemps heeft zeventien winkels in Frankrijk, waarvan de bekendste in hartje Parijs staat. Het gebouw aan de Boulevard Haussmann staat er al sinds 1865. De vestiging in Parijs was vorig jaar goed voor 42 procent van de totale omzet van 752 miljoen euro bij Printemps.

Reageer op dit artikel