nieuws

Plaza Hotel in New York verkocht

Geen categorie

Het fameuze Plaza Hotel in New York, dat in zijn 97-jarige bestaan onderdak bood aan koningen, presidenten, filmsterren, sporthelden en de top van de financiële wereld, is voor 675 miljoen dollar (547 miljoen euro) verkocht.

Het markante gebouw was sinds 1995 eigendom van Plaza Operating Partners, een gezamenlijke onderneming van Saudische prins al-Waleed bin Talal en de Singaporese groep City Developments. Plaza Operating Partners kocht het negentien verdiepingen tellende hotel aan Fifth Avenue indertijd voor 325 miljoen dollar van de vastgoedmagnaat Donald Trump en ziet er wegens verliezen geen brood meer in. De nieuwe eigenaar is de Amerikaanse investeringsmaatschappij El Ad Properties NY LLC. Het Plaza Hotel figureerde in een reeks bekende films. Het etablissement debuteerde in 1959 in de Hitchcock-klassieker North by Northwest. Daarna volgden onder meer The Way We Were, The Great Gatsby, Barefoot in the Park, Funny Girl en Crocodile Dundee.     

Reageer op dit artikel