nieuws

Plannen voor sanering Duitse warenhuisketen Karstadt-Quelle

Geen categorie

De zwaar verliesgevende Duitse warenhuisketen Karstadt-Quelle, Europa’s grootste warenhuisketen, is van plan om 8500 banen te schrappen.

Ook zouden er plannen bestaan om 77 van de 180 warenhuizen te verkopen.Dat meldt het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine. De warenhuisketen uit Essen had eerder het verlies aangekondigd van 4000 banen bij de afdeling warenhuizen en 500 bij de afdeling postorderbedrijven. Van de geplande 8500 ontslagen vallen er 6000 bij de warenhuizen en 2500 bij de postorderbedrijven Quelle en Neckermann. Volgens Thomas Middelhof, lid van de raad van commissarissen van Karstadt-Quelle, bestaat er weinig uniformiteit tussen de diverse verkooppunten. Hij wilde echter niet bevestigen noch ontkennen dat er plannen bestaan om 77 van de 180 warenhuizen te sluiten. De herstructureringskosten voor de warenhuisketen zullen volgens de berekeningen van analisten oplopen tot meer dan 500 miljoen euro. De zware sanering wordt afgedwongen door de kredietverschaffers Deutsche Bank en Commerzbank.    

Reageer op dit artikel