nieuws

plannen voor logistieke parken in roemenië

Geen categorie

Robin Martens van Euro-Chain en Gerard Kuijs van Archicom Consultants + Architects + Engineers openen onder de naam EU-RO Chain Group SRL een kantoor in Boekarest om van daaruit vier logistieke bedrijvenparken te ontwikkelen op strategische locaties in de Roemeense steden Constantza, Bucharest, Brasov en Timisiora.

Per park is een eerste investering gemoeid van 10 miljoen euro. Bij de verdere ontwikkeling komt daar per park nog zo’n 20 miljoen euro bij. De oplevering van het eerste park is voorzien in september 2007. Volgens Robin Martens heeft een groep beleggers al interesse getoond, maar zijn nieuwe beleggers ‘altijd welkom. De mogelijkheden voor logistieke bedrijvenparken liggen daar voor het oprapen’.De geplande bedrijventerreinen vormen een netwerk dat de groeiende logistieke behoeften van de lokale economie én van buitenlandse retailers en producenten voor de middellange termijn afdekt. Eigen onderzoek van EU-RO Chain Group leert dat alleen al de retailers in Roemenië 150 miljoen euro per jaar kunnen besparen op de logistieke kosten. Volgens Martens is de groei uit Nederland Distributieland. ‘De kennis die we de afgelopen 25 jaar op het gebied van logistiek en distributie hebben verworven, kunnen we uitstekend exporteren naar Roemenië. Nederland heeft de mogelijkheden om in Roemenië een toonaangevende rol te gaan spelen.’

Reageer op dit artikel