nieuws

pirelli lijft duitse woningbelegger in

Geen categorie

De Italiaanse vastgoedonderneming Pirelli Real Estate heeft overeenstemming bereikt voor de overname van 96,8 procent van de Duitse woningvastgoedonderneming en assetmanager Deutsche Gründvermögen (DGAG).

De waarde van DGAG bedraagt 1,66 miljard euro. Pirelli brengt voor de overname 440 miljoen euro aan eigen vermogen in. De portefeuille van DGAG bestaat uit 22.000 eigen woningen, alsmede 410.000 m2 retail en kantoorruimte, 477 hectare bestemd voor nieuwe ontwikkelingen en nog een kleine grondportefeuille. Voorts zijn er nog 5000 woningen onder beheer. Het vastgoed is voornamelijk geconcentreerd in Hamburg, Lübeck en Kiel. De jaaromzet bedraagt 239 miljoen euro op een balanstotaal van ongeveer 1,7 miljard euro. Door de acquisitie stijgt de vastgoedportefeuille van Pirelli RE naar 13,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel