nieuws

Piazza Center Gorinchem wint NRW Jaaprijs 2004

Geen categorie

Piazza Center Gorinchem heeft de 15de NRW Jaarprijs gewonnen.

Het betreft hier de renovatie en uitbreiding van het bestaande winkelcentrum, eigendom van Delta Lloyd Vastgoed. Het winkelcentrum telt nu 13.500 m2, waarvan 5.350 m2 nieuw. Het gerenoveerde Piazza Center werd in maart vorig jaar geopend. Als ontwikkelaar trad Delta Lloyd Vastgoed zelf op, samen met WPM Planontwikkeling. Architect was Buro van der Goes. De aanmoedigingsprijs, die dit jaar voor de eerste keer werd toegekend, ging naar Schuitema Vastgoed en Shopping Center Management voor de herontwikkeling van Muiden Maxis. Het gaat om de totale herontwikkeling van de voormalige Maxis in Muiden naar een breed winkelcentrum van 24.000 m2 vvo. De oude Maxis (19.000 m2) werd herverkaveld en in 19 winkelunits opgedeeld. Verder werden in het aangrenzende gebouw nog eens 5 winkelunits gevestigd. De totale renovatie werd in enkele maanden gerealiseerd en opende haar deuren in september van het afgelopen jaar. De andere genomineerde winkelcentra voor de NRW Jaarprijs 2004 waren: Twentec Enschede; de Klanderij, eveneens in Enschede; De Bossche Boulevard in ‘s-Hertogenbosch; Winkelcentrum Keyserstroom in Meppel; en de Parade in Nootdorp. Voorafgaande aan de uitreiking van de NRW Jaarprijs 2004 nam Gerrit Beker (directeur ING Real Estate Development) afscheid als voorzitter van de NRW. Beker is opgevolgd door Pieter Affourtit, directeur WPM Group. Ook Frank Gribnau, directeur onroerend goed Vendex KBB verlaat het bestuur van de NRW. Bleker en Gribnau worden opgevolgd door Peter Sturms (Euretco) en Jan Vermaas (ING Real Estate Management Retail).

Reageer op dit artikel