nieuws

philips uk verkoopt zijn vastgoedbezit

Geen categorie

Philips UK heeft al het vastgoed dat door het eigen pensioenfonds in de loop der jaren is verworven, in de etalage gezet.

Het zijn veertig panden, verspreid over het hele Verenigd Koninkrijk. Jones Lang LaSalle brengt de vastgoedportefeuille op de markt. Het vastgoed moet ongeveer 175 miljoen pond opbrengen. Jones Lang LaSalle won de competitie om de verkoop te mogen begeleiden van Savills, DTZ en CB Richard Ellis. Het gaat om een gemengde portefeuille met zowel kantoren, bedrijfsruimten, winkels, logistieke gebouwen, leisureobjecten en ook een aantal grondposities. Het argument van Philips UK is dat ‘vastgoed een speciale assetcategorie is en dat het houden van direct vastgoed niet langer meer in lijn is met de uitgangspunten van het pensioenfonds.’Het directe vastgoed van Philips UK maakt ongeveer 8 procent van het totale pensioenvermogen uit. De inkomsten uit deze portefeuille lagen over 2005 op 10,5 miljoen pond. Naar verwachting zal Philips UK de opbrengst van de vastgoedportefeuille is andere beleggingscategorieën onderbrengen, met name in aandelen en obligaties.

Reageer op dit artikel