nieuws

Philips legt bouw rekencentrum in Polen stil

Geen categorie

Philips heeft in de Poolse stad Lodz de bouw van een groot rekencentrum stilgelegd.

Daartoe heeft het elektronicaconcern besloten, omdat de overheid een beloofde investering van 30 miljoen zloty (ongeveer 7 miljoen euro) niet nakomt. Het financiële administratiecentrum moet honderd vestigingen in twintig landen in Europa gaan bedienen en zal werk bieden aan 550 mensen. De vorige Poolse regering zegde Philips toe te kunnen rekenen op 7 miljoen euro. Wetgeving daarover dreigt echter vast te lopen in het parlement. Op 1 juni is de eerste steen gelegd op een stuk grond dat Philips voor 2,3 miljoen euro heeft aangeschaft. Volgens een woordvoerster is het concern niet van plan de bouw definitief te stoppen. Het nieuwe rekencentrum moet het rekencentrum in het Ierse Dublin gaan vervangen. Philips is al sinds het begin van de vorige eeuw actief in Polen en telt er ruim 6600 werknemers in zes fabrieken voor onder meer de productie van tv’s en lampen. Eerder dit jaar ontstonden er problemen bij de ontwikkeling van ING Real Estate Development in de Poolse hoofdstad Warschau. Hier ontwikkelt ING RE het multifunctionele centrum Zlote Tarasy. Rodamco Europe is voor 50 procent eigenaar van dit project. ING RE kreeg problemen met een lokale milieuvereniging, die via de rechter bezwaar maakte tegen onvolkomenheden bij het afgeven van de bouwvergunning. Er wordt op dit moment hard gewerkt om de juridische bezwaren tegen Zlote Tarasy uit de weg te ruimen.     

Reageer op dit artikel