nieuws

pcm voert kort geding tegen multi vastgoed

Geen categorie

PCM Uitgevers voert vandaag een kort geding tegen Multi Vastgoed.

Inzet van dit kort geding is het gegeven, dat Multi Vastgoed enige weken geleden beslag heeft laten leggen op de aandelen van de facilitaire dochtermaatschappijen van de uitgever. De reden van deze beslaglegging is een conflict tussen PCM en Multi Vastgoed over de bouw van een nieuw hoofdkantoor aan de Amsterdamse Wibautstraat.Plannen voor een eventuele nieuwbouw van PCM aan de Wibautstraat gaan terug naar de tijd van het beursgenoteerde Amstelland. Al sinds 1997 circuleren er plannen om op de locatie tussen Wibautstraat, de er langs lopende spoorlijn en de Vrolijkstraat een nieuw complex te bouwen. Maar Amstelland, het latere beursgenoteerde AM en nu dus Multi Vastgoed (na de splitsing van AM in AM Wonen en Multi Vastgoed begin dit jaar) zijn het met PCM nooit eens kunnen worden over de nieuwe ontwikkeling. PCM zou namelijk aanzienlijk minder meters willen afnemen dan aanvankelijk was afgesproken.PCM besloot daarom een maand geleden uit te wijken naar een andere locatie in Amsterdam en sloot een huurcontract af voor 15.500 m2 in het Init-gebouw aan de Czaar Peterstraat. In dit gebouw van Heijmans zullen eind van dit jaar de redacties van de Volkskrant en Trouw worden gehuisvest. Multi Vastgoed, dat door Rem Koolhaas een nieuwe kantoortoren aan de Wibautstraat heeft laten tekenen, vreest nu dat PCM de Wibautstraat voorgoed de rug toe keert en claimt een schade van 25 miljoen euro.Het beslag dat Multi Vastgoed op de facilitaire dochters van PCM heeft laten leggen, komt voor de uitgever op een zeer ongelegen moment. PCM probeert namelijk een belangrijke herfinanciering van een lening van 130 miljoen euro af te sluiten. Als het beslag blijft gehandhaafd, komt de herfinanciering mogelijk in gevaar.

Reageer op dit artikel