nieuws

patrizia koopt duizenden woningen

Geen categorie

Het Duitse beursgenoteerde woningfonds Patrizia neemt voor 300 miljoen euro een portefeuille van 2.

37 woningen en zeventig commerciële vastgoedobjecten over van verzekeraar HDI Gerling Lebensversicherung AG. Eind vorige maand werd ook al een portefeuille van 7000 woningen en commerciële vastgoedobjecten verworven voor 850 miljoen euro van Munich Ergo Asset Management GmbH. De meeste woningen van de nieuwe acquisitie staan in Hamburg, München en Keulen. De portefeuille leent zich volgens Patrizia uitstekend voor uitponding. Deze transactie zal worden afgerond in het eerste kwartaal van 2007. Naar marktkapitalisatie is Patrizia het op twee na grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Duitsland. Het fonds wil het huidige groeitempo de komende jaren voortzetten.

Reageer op dit artikel