nieuws

Pathé en Blauwhoed ontwikkelen samen bioscopen

Geen categorie

Blauwhoed gaat voor Pathé Theatres nieuwe bioscopen ontwikkelen.

De samenwerking stelt Pathé in staat zijn marktgebied te verbreden. Blauwhoed zal ook de herontwikkeling van bestaande en af te stoten bioscoopcomplexen van Pathé ter hand nemen. Vanuit een gezamenlijk ontwikkelde strategie gaan Blauwhoed en Pathé ontwikkelingslocaties in kaart brengen en realiseren. De wens om te komen tot enkele multiplexbioscopen blijft bestaan. Daarnaast zal een netwerk van kleinere bioscopen worden opgezet. Bepalend voor de omvang van de bioscoop is de potentie van het betreffende marktgebied. De minimaal vereiste grootte van een verzorgingsgebied ligt rond de 100.000 inwoners.Pathé is marktleider op het gebied van Nederlandse bioscopen en heeft in de afgelopen jaren nieuwe multiplex bioscopen gebouwd in de grote steden. Blauwhoed Winkelcentra richt zich op de (her)ontwikkeling van winkelgebieden in middelgrote steden en grote wijken. Winkelgebieden transformeren in toenemende mate tot ‘full-service’ centrumgebieden. Hierin spelen aanvullende functies als bioscopen, zorgvoorzieningen en woningen een belangrijke rol. Blauwhoed organiseert die transformatie van centrumgebieden.De samenwerking tussen Blauwhoed en Pathé is aangegaan voor onbepaalde tijd en omvat geheel Nederland. Lopende projecten ontwikkelt Pathé zelf uit.

Reageer op dit artikel