nieuws

parkeerplek in nieuwe wijk schaars goed

Geen categorie

Een parkeerplek is schaars  in nieuwbouwwijken in de Randstad en Noord-Brabant.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant naar zestien Vinex-wijken. Gemeenten proberen de grootste parkeerproblemen te verhelpen door in deze wijken in totaal 33.000 parkeerplaatsen aan te leggen. De duizenden extra parkeerplaatsen worden aangelegd in bermen, groenstroken of op trottoirs. ‘Gemeenten en projectontwikkelaars zijn vaak karig met het intekenen van parkeerplaatsen’, constateert parkeerconsulent Barbara van Rijsewijk van CROW, een kennisinstituut dat richtlijnen opstelt over parkeerplaatsen. ‘Een parkeerplek kost ruimte en dus geld. Bovendien willen bestuurders en architecten het liefst weinig blik in het straatbeeld.’

Reageer op dit artikel