nieuws

padden krijgen zender tegen verstoring bouwplaats

Geen categorie

Tien rugstreeppadden hebben voor onderzoek een zender meegekregen.

Maandag zijn de beschermde diertjes teruggezet in hun leefomgeving in de gemeente Noordoostpolder. De studie moet er uiteindelijk voor zorgen dat de padden niet langer bouwplaatsen verstoren, maakte de stichting Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland (Ravon) bekend. De padden graven graag in bijvoorbeeld opgespoten zand, legde projectleider Annemarieke Spitzen van Ravon uit. Dat zorgt voor problemen met de voortgang van de bouw. Het onderzoek in opdracht van de provincie Flevoland moet meer duidelijkheid geven over het gedrag van deze diersoort. Bijvoorbeeld hoeveel kilometer de padden afleggen en waar ze overwinteren.

Reageer op dit artikel