nieuws

‘Paarlberg deed met meer criminelen zaken’

Geen categorie

Zakenman Jan-Dirk Paarlberg heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) meer op zijn kerfstok dan alleen het wegsluizen van de afgeperste miljoenen van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Dat blijkt volgens het weekblad Vrij Nederland uit recente politieverhoren. De naam van Paarlberg is sinds kort samen met die van zakenman David Beesemer opgenomen in het rijtje van de vermeende misdaadbende van Willem Holleeder.

Met deze formele verdenking tegen beiden tekent zich de verwevenheid tussen zware onderwereld en vermogende bovenwereld steeds scherper af. Paarlberg en Beesemer zijn zakenpartners en beiden waren bekenden van Endstra. Uit de verhoren komt naar voren dat het bedrijf van Paarlberg in het verleden zaken heeft gedaan met verschillende criminelen.

Uit stukken van het OM wordt volgens Vrij Nederland duidelijk dat het bedrijf van Paarlberg aantoonbaar zaken heeft gedaan met ‘aan Holleeder gelieerde bedrijven’. Daarnaast had Paarlberg’s onderneming banden met andere ‘dubieuze’ personen, zoals de in 2001 geliquideerde Bredase vastgoedbroers Rob en Eric Driesen en de vermoorde advocaat Evert Hingst.

Reageer op dit artikel