nieuws

overnamegeruchten stuwen koers nh hoteles

Geen categorie

Om de concurrentie met Amerikaanse hotelketens te weerstaan, moeten er grotere Spaanse hotelketens ontstaan.

Dat meldde de Spaanse keten Barcelo Hotels & Resorts tegenover persbureau Bloomberg. Door deze opmerking en nieuwe overnamegeruchten steeg de koers van NH Hoteles – de grootste Spaanse hotelketen – met 10 procent naar ruim 18 euro. De Spaanse hotelmarkt wordt gedomineerd door lokale spelers als NH Hoteles en Sol Melia. Deze zijn kleiner dan de Amerikaanse ketens Marriot International en Hilton Hotels. Barcelo, concurrent van NH Hoteles, meent dat er een consolidatieslag nodig is op de Spaanse hotelmarkt. Barcelo wil daarom pogingen steunen om tot grotere Spaanse hotelexploitanten te komen.Deze opmerkingen voedden de geruchten op de markt dat een overname van NH Hoteles – genoteerd op de beurs van Madrid – op handen is. Volgens de geruchtenmachine zouden Barcelo, onroerendgoedeigenaar Fadesa, Sol Media – de tweede keten van Spanje – en de Franse keten Accor alle interesse in NH Hoteles hebben. De genoemde partijen ontkennen echter een overname voor te bereiden of weigeren commentaar. Vorige week won het aandeel van NH Hoteles dankzij de geruchten al 7,3 procent.

Reageer op dit artikel