nieuws

Overname MAB door Bouwfonds Property Development afgerond

Geen categorie

De overname van ontwikkelaar MAB door Bouwfonds Property Development is afgerond.

Dit is bekend geworden tijdens de Mapic, die afgelopen week in het Franse Cannes plaatsvond. Naar verluidt wordt later deze week bekend – mogelijk al morgen – gemaakt wat de personele consequenties zijn van de overname en op wat voor een manier de twee ontwikkelaars in elkaar zullen opgaan. Bouwfonds, voor honderd procent eigendom van ABN Amro, maakte op 15 juli van dit jaar bekend met Hofima BV overeenstemming te hebben bereikt over de overname van alle aandelen MAB Group. In 2003 realiseerde de nieuwe combinatie ongeveer 7000 woningen en 200.000 m2 commercieel vastgoed in Nederland. De transactie is gestructureerd als een overname van alle aandelen MAB door Bouwfonds. Hieruit voortvloeiend worden de ontwikkelingsactiviteiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland gebundeld. Bij de transactie blijft echter een aantal projecten van MAB buiten beschouwing. Dit betreft onder andere projecten waarin Bouwfonds via zijn werkmaatschappij Bouwfonds Property Finance via een joint venture reeds deelneemt. Bouwfonds/MAB blijft in deze projecten fungeren als ontwikkelaar. De MAB-dochters Shopping Center Management en MAB Investment en de MAB ontwikkelingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en België blijven eveneens buiten de transactie. Zij zullen hun activiteiten onveranderd voortzetten als dochters van Hofima. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat de nieuwe ontwikkelaar de grootste op het gebied van commercieel onroerend goed in Nederland wordt.     

Reageer op dit artikel