nieuws

ouderen lobbyen voor meer seniorenwoningen

Geen categorie

Ouderen gaan wethouders en woningcorporaties flink achter de broek zitten om het tekort aan seniorenwoningen weg te werken.

Ouderenbonden houden door heel Nederland bijeenkomsten om leden enthousiast te maken voor het ‘lobby-baantje’. Volgens de initiatiefnemers, de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB), de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (Anbo) en de katholieke bond Unie KBO, zal het tekort aan geschikte seniorenwoningen in 2015 zijn opgelopen tot ongeveer 400.000 als er geen actie wordt ondernomen. Het eerste actiepunt is de bouw binnen vier jaar van minstens 255.000 voor ouderen geschikte woningen. Dat hoeft niet allemaal nieuwbouw te zijn; het kan ook door aanpassingen of een betere woningtoewijzing. De grootste opdracht die de ouderen meekrijgen is het zwart op wit krijgen van woningbouwafspraken. Het lobbywerk begint in 2007.

Reageer op dit artikel