nieuws

opslagbedrijf shurgard overgenomen

Geen categorie

Het Amerikaanse Public Storage, dat opslagruimtes voor particulieren aanbiedt en beheert, neemt voor 3,2 miljard dollar de Amerikaanse branchegenoot Shurgard Storage Centers over.

Shurgard heeft in Nederland 32 vestigingen en ongeveer honderd medewerkers in dienst. Public Storage, de grootste aanbieder van opslagruimtes voor particulieren in de Verenigde Staten, betaalt de overname via een aandelenruil. Ook neemt het een schuld over van 1,8 miljard dollar. De transactie wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Shurgard verwierp in augustus vorig jaar een eerder overnamebod van Public Storage van 2,5 miljard dollar. Door de acquisitie ontstaat het grootste bedrijf op het gebied van opslag voor particulieren ter wereld, met meer dan 2100 vestigingen in 38 Amerikaanse staten en zeven Europese landen, waaronder Nederland. Vooral de Europese activiteiten van Shurgard zijn interessant voor Public Storage, omdat dit bedrijf niet in Europa is vertegenwoordigd, aldus analisten. Een woordvoerder van Shurgard kon niet zeggen of er gevolgen zijn voor de Nederlandse activiteiten door de overname.

Reageer op dit artikel