nieuws

opname kantoren stijgt sterk in eerste halfjaar

Geen categorie

De Nederlandse kantorenmarkt lijkt de donkere jaren definitief achter zich te hebben gelaten.

In de eerste zes maanden van 2006 werd door de markt ruim 1 miljoen vierkante meter nieuwe kantoorruimte opgenomen. Hierin zijn niet de onderhuur-, kortlopende, sale-and-lease-backtransacties opgenomen. Als het huidige transactievolume in de rest van 2006 wordt gecontinueerd, kan het totaal opgenomen aantal vierkante meters in 2006 het niveau benaderen van de topjaren 2000 en 2001. Vastgoedmarkt trekt deze conclusies op basis van eigen onderzoek naar de kantorenmarkt. Het aanbod van kantoorruimte blijkt ook niet verder toe te nemen en blijft steken op 5,9 miljoen vierkante meter. Voor een gedetailleerd en uitgesplitst overzicht van de opname en het aanbod in commercieel onroerend goed in Nederland over de eerste zes maanden van 2006, zie Vastgoedmarkt van juni/juli die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel