nieuws

opdracht oma kantoor- en woontoren dubai

Geen categorie

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas heeft van Dubai Properties opdracht gekregen om in Dubai tezamen met Porsche Design Group een kantoorgebouw en een woontoren te ontwerpen.

Beide torens zullen in 2008 worden opgeleverd. Dubai Properties is onderdeel van Dubai Holding en een van de grootste projectontwikkelaars van de Verenigde Arabische Emiraten. De twee torens komen aan de oever van een kunstmatig meer te staan in Dubai’s nieuwe zakendistrict Business Bay. Het kantoorgebouw krijgt een omvang van 85.000 m2 en bevat naast hoogwaardige kantoorruimte ook winkels en een ondergrondse parkeergarage. Direct ernaast wordt een woontoren van 30.000 m2 gerealiseerd, inclusief een binnengelegen plein met winkels en horeca. In het ontwerp wordt sterk rekening gehouden met het klimaat van Dubai, naar duurzaamheid wordt gestreefd door de energiebehoefte van de gebouwen te beperken: Het kantoorgebouw wordt door een overkapping en zijn eigen zijvleugels tegen de zon beschermd. De gevel komt voor een groot deel van de dag in de schaduw te liggen, waardoor een verminderd gebruik van de airconditioning mogelijk wordt. De woontoren is een cilindervorm met een centraal gelegen atrium, dat voor een gunstige lichtinval en natuurlijke ventilatie zal zorgen.

Reageer op dit artikel